Tips til studio

Å ha full kontroll over lys i et studio kan være et uvurdelig verktøy, men det kan også by på frustrasjon om man ikke får det til. Under har vi samlet et knippe guider, artikler og nettsider som byr på god informasjon om bruk av studio.

Om lyssetting

http://www.lowel.com/edu/
Denne nettsiden inneholder mange gode guider og demonstrasjoner av hvordan man kan lyssette ulike situasjoner, om hvordan forskjellig utstyr til å modifisere lys fungerer, og noen tips til spennende måter å lyssette på. Den kan virke litt rotete, men har solide instruksjoner og gode verktøy for å illustrere konsepter på.

http://fstoppers.com/shooting-with-color-gels
Denne artikkelen på fstoppers byr på en inspirerende guide til bruk av fargede gels og folier som man kan bruke til å få spennende effekter i bilder. Vi har vært en tur på utstyrsrommet til Regimet og plyndra pent brukte fargefiltre til scenebruk, og har derfor en god bunke fargede filtre i alle størrelser og farger liggende i studo!

Om lysmåling


Denne videoen fra Adorama beskriver hvordan man bruker lysmåler i studio og utenfor, og tar spesifikt for seg den typen lysmåler som vi har i vårt studo. De andre videoene fra denne kanalen er også knallgode innføringer i alt fra makrolinser til utendørs lyssetting.